četvrtak, 14. travnja 2011.

KULTURNE RAZLIKE U KOMUNIKACIJI

 

Globalizacijski procesi i opća internacionalizacija poslovanja nameću osobama iz poslovnog svijeta za većom vlastitom osviještenošću. To se posebno ističe uvažavanjem kulturnih posebnosti i preferiranjem načina obavljanja posla u različitim dijelovima svijeta, pojedinim zemljama, pa čak i u regijama unutar iste zemlje. Poznavanje različitosti koje pridonose kulturnom bogatstvom svijeta u kojem živimo, pomažu da se lakše stekne povjerenje partnera iz stranih zemalja i tako stvore preduvjeti za jednostavnije i dugoročno sigurno poslovanje. Poznavanje običaja i pravila ponašanja, vrijednosti, tabua te ispravno tumačenje određenih komunikacijskih elemenata čuva sudionike poslovanja od mnogih osobnih neugodnosti i nehotičnog vrijeđanja druge strane.
Poneki će propust, zbog neznanja i kratkoće vremena boravka u određenom okruženju, vjerojatno biti oprošten, ali namjerno ignoriranje ili podcjenjivanje društvenih, religijskih i kulturnih vrijednosti domaćina može se smatrati krajnjom drskošću i u takvim će se uvjetima teško postaviti temelji za uzajamno dobru i korisnu poslovnu suradnju. Europski autor Richard Gesteland ističe dva „željena pravila“ međunarodnog poslovanja. Prvo pravilo kaže da se u međunarodnom poslovanju očekuje da se poslovni suradnik prilagodi poslovnom domaćinu, a drugo da se u međunarodnom poslovanju od posjetitelja iz strane zemlje očekuje da poštuje domaće običaje. Narodna poslovica također kaže – Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin.[1]


[1] Tomašević Lišanin, M. :“Profesionalna prodaja i pregovaranje“, HUPUP, Zagreb, 2010., str. 140 -141

4 komentara:

  1. Dobar post, smatram da se kulturne i druge razlike trebaju smatrati kao prednosti organizacije i da organizacije trebaju što više koristiti prednosti koje donose različitosti.

    OdgovoriIzbriši
  2. U pravu si i smatram da bi svi ljudi koji nas predstavljaju u svijetu trebali proći neki tečaj koji će ih na to upozoriti i naučiti kako se ponašati u "tuđem dvorištu" da i mi pokažemo svijetu da smo kulturni i sposobni.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljivi(nezgodni) su običaji različitih zemalja s kojima nismo upoznati pa te iznenade kada ih doživiš na vlastitoj koži. S Kinezima poseban oprez! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Običaji su škakljiva stvar, pogotovo je velika razlika između naših i običaja narod azijskog kontinenta. Mala edukacija prije poslovanja je pod obavezno.

    OdgovoriIzbriši